Escrima Concepts Juniors


ESCRIMA CONCEPTS JUNIORS VOOR JEUGD VANAF 12 JAAR!

 

 

Escrima Concepts Roermond is in 2020 op 4 maart gestart met een nieuwe groep gericht op jeugd van 12 t/m 17 jaar.

Onze junioren trainen grotendeels op dezelfde manier zoals de senioren, maar er wordt ook gewerkt aan het ontwikkelen van jezelf op andere vlakken dan alleen de sport op zich. Denk hierbij aan opkomen voor jezelf, discipline, omgaan met andere leeftijdsgenoten, zelfvertrouwen en het beter leren begrijpen van je eigen lichaam en geest. 


Escrima Concepts is geschikt voor alle leeftijden en dus ook voor de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. Vanaf 18 jaar (of eerder na goedkeuring van de instructeurs) kan je gaan trainen met de senioren waarbij de lesstof weer een stap moeilijker wordt en er nieuwe wapens worden toegevoegd aan het systeem. 


De lessen worden gegeven door Stephen Parkes en Frans Hoovenstat. Beiden zijn eigenaar van de club en reizen door Europa om te trainen met de beste binnen onze sport. Deze seminars worden vaak gegeven door de oprichter van Escrima Concepts Grand Master Steve Tappin of zijn zoon Wayne Tappin. Beiden uit de UK. Stephen en Frans hebben naast Escrima Concepts al ruime ervaring in het lesgeven aan jeugd van deze leeftijd. Stephen is namelijk leraar Engels in het voortgezet onderwijs en Frans is tevens badmintonleraar/coach en begeleid al meer dan 10 jaar stagiaires in de leeftijd van 15 tot 17 jaar in het MBO.

 

In april houden we in Roermond altijd ons eigen 2 daagse seminar waarbij Wayne Tappin les geeft en de examens afneemt van de te behalen graden. In 2020 zal alweer de 3e editie plaats vinden. 


Ben je nieuwsgierig en wil je een keer komen kijken of beter nog gewoon meedoen? Meld je dan aan via het contactformulier voor een gratis proefles.

TrainingenDe trainingen worden in Roermond gegeven in sporthal Hoogvonderen op woensdagavond van 18:30 uur tot 19:45 uur. Vanaf 18:20 uur is de hal geopend.


Om te kunnen trainen dien je te beschikken over makkelijke sportkleding en gymschoenen die niet afgeven op de vloer.


Alle verschillende jeugdleden trainen samen in een prettige sfeer waarbij er ruimte is om binnen jouw eigen mogelijkheden het beste uit jezelf te halen.


WapensBinnen het Escrima trainen nieuwkomers naast de ongewapende oefeningen ook direct mee met gewapende oefeningen. Tijdens de lessen voor de jeugd worden deze oefenwapens ter beschikking gesteld. Wanneer je doorgroeit naar een hogere graad komen hier de volgende oefenwapens bij:


- mes 

- palmstick 

- korte staff

- lange staff 

- machetes (alleen senioren)

- tonfa (alleen senioren)Copyright©All Rights Reserved